ا كيلو دقيق
نصف كيلو زبدة صفراء
ربع كيلوسكر بودرة (لازم بودرة)
3 بيضات
كيس بيكنج بودر
كيس فانيليا
طريقة العمل
نحط السكر البودرة ع الزبدة وتضربيهم بالمضرب الكهربى لحد ما يبقوا عاملين ابيض ذى الكريمه
لو معندكيش مضرب كهربة قلبى بملعقة خشب لحد ما يبقوا ذى الكريمة
نحط السكر البودرة ع الزبدة وتضربيهم بالمضرب الكهربى لحد ما يبقوا عاملين ابيض ذى الكريمه
لو معندكيش مضرب كهربة قلبى بملعقة خشب لحد ما يبقوا ذى الكريمة
وبعد كدا تضيفى الفانيليا على البيض وتقلبيهم مع بعض كويس اوى
بعد كدا تضيفى البيض مع الفانيليا
ع الخليط الا هو الزبدة والسكر وتضربيهم بالمضرب تانى او تقلبى بالملعقه لحد ما البيض يختفى ويتمزجوا تماما
بعد كدا تضيفى البيض مع الفانيليا
ع الخليط الا هو الزبدة والسكر وتضربيهم بالمضرب تانى او تقلبى بالملعقه لحد ما البيض يختفى ويتمزجوا تماما
وبعد كدا تحطى الدقيق ع الخليط ده وتقلبى بالملعقه مش المضرب لحد ما تبقى عجينه تعرفى تشكليها بقمع البيتى فور
ملاحظه
لو لقيتى العجينه ماسكه او لزقه في اناء العجن حطى ملعقه دقيق عشان متلزقش وتمسك العجينه نفسها شويه
لو لقيتى العجينه ماسكه او لزقه في اناء العجن حطى ملعقه دقيق عشان متلزقش وتمسك العجينه نفسها شويه
وبعد كدا بقى تشكليها بقمع البيتى فور
لو معندكيش بقى حاولى اعملى اى شكل وخلاص
وبعد كدا
لو معندكيش بقى حاولى اعملى اى شكل وخلاص
وبعد كدا
تجيبى صنيه
وتحطى عجينه البيتى فور في الصنيه دى
وتحطى عجينه البيتى فور في الصنيه دى
ملاحظه هاااااامه
لازم تكونى مسخنه الفرن من فترة
وتسوى البيتى فور ع نار هادئه لمده ثلث ساعه تقريبا
وتسوى البيتى فور ع نار هادئه لمده ثلث ساعه تقريبا
دى بيضتان عليهم باكو فانيليا
هنا ضربنا البيض مع الفانيليا بالملعقه
دى الزبدة
سكر بودرة
وده الدقيق عليهم بيكنج بودر
هنا بقى حطينا الزبدة على السكر البودرة عشن نضربه بالمضرب
وهنا واحنا بنضرب الخليط بالمضرب
ونفضل نضربه بالمضرب
لحد مايبقى شكله كدا
وهنا نحط الدقيق ع الخليط ده
ونقلب بايدنا كدا
لحد ما تكون العجينه كدا متلزقش في جوانب الاناء
وتزودلها دقيق لحد ما تمسك ذى الشكل ده
وندهنا الصنيه الا هنحط فيها البيى فور بالسمنه
ونحط العجينه في القمع بقى ونبتدى نشكل
ده بقى بعد ما استوى
بالهناء والشفاء
هنا ضربنا البيض مع الفانيليا بالملعقه
دى الزبدة
سكر بودرة
وده الدقيق عليهم بيكنج بودر
هنا بقى حطينا الزبدة على السكر البودرة عشن نضربه بالمضرب
وهنا واحنا بنضرب الخليط بالمضرب
ونفضل نضربه بالمضرب
لحد مايبقى شكله كدا
وهنا نحط الدقيق ع الخليط ده
ونقلب بايدنا كدا
لحد ما تكون العجينه كدا متلزقش في جوانب الاناء
وتزودلها دقيق لحد ما تمسك ذى الشكل ده
وندهنا الصنيه الا هنحط فيها البيى فور بالسمنه
ونحط العجينه في القمع بقى ونبتدى نشكل
ده بقى بعد ما استوى
بالهناء والشفاء
ممكن تجيبي كيس فارماسيه وجوز الهند للتزيين بعد ما تغمسيهم في المربى
ومربى مشمش تلزيقيهم ببعض
0 التعليقات:
إرسال تعليق